zaterdag 14 november 2009

Het beest in ons

Afgelopen donderdag woonde ik een lezing bij van mijn favoriete bioloog; Midas Dekkers.
Midas had het over Darwin, en over het beest in de mens. Hoe ieder mens een 'beest' is ook al bent u nog zo voorkomend. Tevens concludeerde hij dat in het Zuiden de mensen het beest maar 3 dagen per jaar eruit lieten komen, wat hij onverstandig vond, en in het Noorden des lands de mens een hond bezat, zodat het beest dagelijks werd uitgelaten. De hond herinnert, volgens hem, ons aan het beest in onszelf; hoe graag zouden wij niet al die dingen willen doen die voor een hond de normaalste zaak van de wereld is?
Een interessante gedachte.

De volgende ochtend liep ik in de regen met Puka, en opeens kon zij niet meer stoppen met graven. Hele wortels werden eruit gerukt, plaggen vlogen in het rond. Ik deed even met haar mee, kijken hoe het zat met dat beest in mij.
Puka daarentegen snapte daar helemaal niets van. Ik hield het voor gezien, onder de modder, en na een half uur wachten moest ik een geheel zwarte Puka verhit overtuigen dat het nu echt tijd was om te gaan. Het beest in mij verlangde naar een schone broek en een warme kop koffie.3 opmerkingen:

 1. Leuke foto's en lekker zo'n zwarte snuit.
  Zie dat je een stuk elastiek/rubber aan de riem hebt. Helpt dit een beetje, heb er weleens over gelezen op internet....
  Sookie kan nl. ook erg trekken soms, andere keer loopt ze voorbeeldig mee...haha

  Groetjes Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hi Jolanda,
  Het helpt wel, al is het stuk eigenlijk te lang.
  Het is een "wacky walk'r" gekocht als riem. Er schijnen ook zgn. tussenstukken te koop te zijn.
  Het helpt wel, vind ik, de schok is minder groot.
  Helemaal ideaal is t niet, maar de grootste schokken blijven je bespaard!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dank je voor de info, zal eens snuffelen op internet.....momenteel heeft ze last van haar oren die wat rood zijn en ook rondom haar ogen ietsje kaal, dierenarts denkt aan een allergie of irritatie.....heeft anti bioticakuur gekregen...maar is nog levendig genoeg hoor!

  fijn weekend
  Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen