dinsdag 9 augustus 2011

De honden (e.a.) in Cambodia

Omdat in Zuidoost Azië hond nog steeds op de menukaart staat (een delicatesse zelfs!) wilde Puka liever niet mee. Eindigend op een bord trok zowel haar, als de bazen, wat minder aan. Zij ging op vakantie in Leiderdorp, vol windhondenvriendjes en coursing-pret.

De bazen togen af naar Cambodia, een land grenzend aan Thailand, Loas en Vietnam. Onderweg werden er vele honden gespot. Allen in diverse staten van conditie. Veel zwangere honden, honden met schurft, maar ook gezondere exemplaren. Ze leven op straat, en sommige leven bij de mensen thuis.
De rijkere Khmer hebben duidelijk gefokte boomers en malterser-achtige hondjes, waarschijnlijk geïmporteerd uit China, of in die richting.

Velen, zo niet allen, waren zeer schuw, want honden leven wel bij de mensen, maar zijn bij verre geen huishonden zoals in het westen.

Eigenlijk leken ze allemaal op elkaar; opstaande, grote oortjes, hoog op de poten, slank en een krulstaart. Een soort oer-model, wat zeker iets weg heeft van de podenco. Ook blaffen ze nauwelijks, tot niet. De kleur varieert van zwart tot wit, tot bruin (inclusief de roze neus). Een echte Cambodiaanse oer-hond, dus!

































Geen opmerkingen:

Een reactie posten