maandag 2 augustus 2010

ParadeWonen in onze hoofdstad is zo af en toe best leuk. Je hoeft nooit ver te reizen voor een leuk museumbezoekje, er is altijd wel een supermarkt open, en je kunt vanaf s'ochtends al naar de bioscoop. Kortom, altijd wel iets te doen, voor wie dat wil.
Ik heb het geluk, dat ik aan randje stad woon, en dan wel het goede randje; in de buurt van de amstel. Met aan het einde van de straat een aardig park.

Na ruim 10 maanden loopt Puka daar sinds kort los. Ja, los! Iedere dag, wel drie, vier keer per dag. Rennen, spelen en achter vogels jagen. Ze is zoveel rustiger en blijer geworden sinds dat goed gaat. Netjes blijft ze binnen de lijntjes van het park. Een luxe voor de baas, die daar ook met volle teugen van geniet. Minder trekken, meer fun, en een goede traktatie op een lange wandeling. Puka weet dat ze dan mag spelen. Ook kan ik er nu, (voor veel hondenbezitters heel normaal) met een boekje gaan zitten, en haar daar lekker uren haar gang laten gaan.
Soms gaat ze een heel eind van me weg, om dan vervolgens met een topsnelheid terug naar me te rennen en me te begroeten met een onfrisse lebber. Of knagend aan een stokje voor me liggen.
Het leven kan soms zo mooi zijn.

Maar nu is dat bijna voorbij. Dat zit zo. De gemeente heeft, juist op het fijne (en voor ons enige nabije losloopplek) park, besloten dat juist dààr de Parade neerstrijkt. Nu is dit al jaren zo, maar zonder hond merk je dat minder.
Leuk hoor. Afgezien van óf het leuk is, betekend het dat de hele wijk wordt afgesloten, je je fiets nergens kwijt kan, dronkelappen in je deurportaal, en een metershoog hek om het terrein.

Zijn we net zover dat we onze dame kunnen laten loslopen zonder een uur in de auto te zitten; heb je dit weer. En ook al duurt de Parade maar 2,5 week, voor ons duurt ie ruim 6 weken. Opbouwen, afbouwen en daarna nieuw gras inzaaien.
Dat zijn zo de kleine problemen van de podencobezitter. Het wordt weer aangelijnd wandelen, er zit niets anders op, het zal wennen zijn.


Het Parade terrein, sinds kort Puka's eigen renbaan.

3 opmerkingen:

 1. Grappig Karin, daar was ik dus aan het opbouwen, wel zonder Josie. Mijn vriendin zei dat ik moest opletten of ik Puka zou zien.
  Goed dat ze nu los kan lopen in het park!

  Groeten Tap

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Tap,
  Dat meen je niet!Wat grappig!
  Nou, ik loop iedere dag bij de parade, en meestal aan het eind van de middag en ook s'avonds loop ik er langs! Ben je er nu ook nog of heb je alleen geholpen met opbouwen?
  Groetjes, Karin

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kijk op het Josie blog wat ik op de parade heb gevonden. Misschien ook iets voor Puka
  Jammer dat ik je gemist heb. Heel misschien kom ik daar nog afbreken.
  groet Tap

  BeantwoordenVerwijderen