maandag 24 mei 2010

Toeval

Uit het een anwb boekje 'wandelen met de hond' kozen wij deze Pinksteren een route uit. De route beloofde een mooie en afwisselende wandeling tussen de wilde koeien, nabij Hilversum. Een klein half uurtje rijden. Lekker dichtbij, in 't Gooi, maar nog wel in Noord-Holland.

Na anderhalf uur rijden gaven we het op. We waren op pad met dezelfde anwb-routebeschrijving, maar verdwaalden volledig in Hilversum, wegens een wegopbreking. Tip: zorg voor een stratenboek, tomtom of iets soortgelijks. Of vermijd gewoon Hilversum. Rijd gewoon door naar het op stand zijnde dorp Laren, richting Amsterdam. Wij kwamen er toevallig terecht. Weer op de terugweg, gefrustreerd, verhit en zonder wandeling.

En wat een geluk. Daar lag opeens links van ons een prachtig uitgestrekt gebeid met heide en bos. De 'Westerheide'. Compleet met heideschapen en wilde koeien. We zagen er zelfs een hert. Er zijn twee prachtige, uitgezette routes te volgen. We namen de gele, archeologische route, en een stuk rode route. Daar deden we heerlijk lang over. Zo gingen we toch nog geheel voldaan terug naar Amsterdam.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten